perjantai 28. elokuuta 2015

Tarumetsän HALL OF FAME - Kukka


Tästä alkaa Tarumetsän hall of fame ja ensimmäiseen osaan lupautui maailmalla reissanut italiaano Kukka. "Kukka" - Italianvinttikoira narttu - s. 15.3.2008 - punainen
FI MVA Pumpkin Istvan x FIN MVA Tarumetsän Unen Untuvaa

Pääsimme Tarumetsään katsomaan italiaanonpentuja keväällä vuonna 2008. Kukapa olisi silloin arvannut minkälainen yhteinen matka meille ja yhdelle näistä pikkuisista tulisikaan. Vaikka lähinnä perheenjäsen oli haussa, kerroimme halusta koettaa juoksuharrastusta. Kasvattaja antoi siis pennulle sellaisen nimen, jolla kehtaisi jättää jälkiä juoksuradoille.

Kukkaa hakemassa Lempäälässä 8.5.2008 klo 17
Tarumetsän Pienet Jäljet, eli Kukka, syttyi juoksuharrastukseen vuonna 2010. Siitä alkoi todellinen voittoputki, joka vei meidät mukanaan Euroopan kiertueelle. Saksan Munster, Belgian Beringen, Ranskan Mont-de-Marsan ja Sveitsin Versoix ovat ulkomaanratoja, joista löytyy ”Pieniä Jälkiä”. Kukka on upea matkakaveri, eikä häntä stressannut lainkaan, vaikka välillä jouduimme lentämään kahdesti ja jatkamaan matkaa autollakin. Uteliaana vain kohti uusia seikkailuja. Juoksijana Kukka on viisain mitä meillä on koskaan ollut. Uudella radalla hän juoksee alkuerän varovaisesti tunnustellen. Vasta seuraavissa erissä mennään täysillä. Itsepäinen, sitkeä ja taisteluhaluinen kuvaavat Kukkaa juoksijana.

Kukka ja Mio-veli 4kk iässä
Kukka jäi kaikille vuonna 2011 Beringenin ratajuoksun Euroopan mestaruuskisoissa olleille mieleen. Semifinaalissa tämä kisojen pienimpiin (34,9 cm) koiriin kuuluva ”suomalainen raketti” ampaisi ulos kopista etuveräjän ollessa vain vähän raollaan. Joskus pienuudesta on etua. Kukka juoksi komean rataennätyksen 27,86 sekuntia. Tämän matkan tuoma Euroopan mestaruus on yksi elämäni ikimuistoisimmista hetkistä. Sellainen, josta muistaa jokaisen sekunnin.

Kukka elementissään

Tämän lisäksi Kukalla on Euroopan mestaruus pronssimitali vuodelta 2013. Myös Maailman mestaruus vuodelta 2012 voitaneen laskea mukaan. Sen verran epäreilulla pelillä rataennätyksen juossut Kukka pelattiin niistä kisoista ulos. Nyt Kukka on jo veteraani ja vuosi 2016 on viimeinen kilpailukausi. Kukka rakastaa juoksemista edelleen, mutta tarkkailee myös innolla pentujensa juoksu-uria.Rataennätykset on ollut Hyvinkäällä, Virpiniemessä ja Beringenissä.

Kiitos Tarulle Kukasta!


Liisa Ukkola-Vuoti


Kukka Sveitsin Versoixissa
Vuonna 2012 matkasimme 3100 kilometrin päähän Ranskan MM-kisoihin. Nämä kisat ovat kuuluisat siitä, että kaksi ennakkosuosikkia pyyhittiin pois diskaamalla epämääräisesti. Valkoisella manttelilla juokseva Kukka joutuu sinisellä manttelilla juoksevan italialaisen koiran hyökkäyksen kohteeksi. Kukka saa palkkioksi diskauksen ja italialainen Maailman Mestaruuden. Kukka on aina ollut sitkeä ja kylmäpäinen juoksija. Siitä sietää olla ylpeä!

Kukka Ranskassa

Kuvat: Antti Ruotsalo ja Tero Björkman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti